Bästa guiden för att förbereda en flytt

Börja ett par månader innan du skall flytta

Nu tappar jag säkert hälften av läsarna som letade efter en snabb-fix guide eftersom de knappt har en vecka kvar till sin flytt och inte har börjat förbereda än. Tyvärr så finns det inget som löser den situationen utan stress. Det är oansvarighet som skapat situationen och då är det ofta svårt att lösa den utan att man få smuts under naglarna. Så för er som anlitar flyttfirma erixonflytt.se som fortfarande har ett par månader på er. Börja redan nu att tömma garderober och förråd. Det finns säkert en massa saker där som ni inte har koll på som skall slängas, säljas eller ges bort. Resten kan ni börja packa ner. Men boka flyttfirma först – mer om det i nästa paragraf.

Hitta den mest prisvärda flyttfirman enkelt

Att hitta en prisvärd flyttfirma är inte alls svårt, det är jätte-enkelt. Allt som krävs är en internetuppkoppling för att hitta flyttfirma, och eftersom du läser det här antar jag att du har tillgång till en. Knappa in flyttfirma och den stad du ska flytta i eller från i en sökmotor så får du upp många passande alternativ. Välj ett par tre flyttfirmor som du tycker verkar bra och begär offert på samma grund från alla tre. Då kan du sedan jämföra priser och villkor och välja den flyttfirma som passar dig absolut bäst. Glöm inte att kontrollera så att din flyttfirma innehar F-skattsedel och trafikförsäkring!

Varför du skulle boka flyttfirma innan nerpackning

Jo det är för att man oftast får låna flyttkartonger gratis från sin flyttfirma, vilket gör att man sparar en hel del pengar på flyttfirmor göteborg. Flyttkartonger är dyrare än vad man kan tro och att slippa den utgiften är perfekt.

Nerpackning med flyttfirmor göteborg 101

Hur du gör när du skall packa smart. Eftersom du börjar packa i tid, alltså minst en månad innan det är dags att flytta så kanske det inte är så smart att packa ner din favoritstekpanna och tandborste med en gång. Då blir det nudlar, soja och dålig andedräkt resten av månaden. Vilket några kanske kan tänka sig men få faktiskt uppskatta. Så börja med att packa ner saker du använder sällan som flyttfirmor göteborg, och försök att packa ner skåp för skåp eller åtminstone rum för rum. Ofta kan man nästan fylla en flyttkartong med sådant som sällan används från ett skåp eller en garderob och sedan fylla en till flyttkartong närmare flyttdatumet med saker man använder oftare.

Fundera även på om du skall ha hjälp med flyttstädning

Flyttstädning är en tjänst som din flyttfirma säkert också har, om du bokar in båda samtidigt kan du få rabatt på din bokning vilket kanske inte är så dumt om du inte tänker flyttstäda själv. Tänk på att flyttstädning skall utföras mycket noggrant och efter vissa riktlinjer för att bli godkänd så bered dig på tungt jobb om du skall göra det själv! Din flyttfirma vet exakt hur en flyttstädning går till och kommer garanterat utföra en godkänd städning.