Så här gör du för att renovera med klass 

Går du i tankar på att börja renovera med snickare i göteborg?  Du kanske ska renovera ett helt hus eller bara en liten del av  vardagsrummet? I vilket fall så kan det vara bra att ha en plan med din renovering. Kanske bor du i ett gammalt hus? Då är det absolut värt att se över vad du kan bevara. Här kan du ha nytta av gammal kunskap, gör en undersökning på vilken byggnadsvård som behövs utefter vilket år huset är byggt. Ta till vara på det som går att återanvända. Idag är det väldigt populärt att låta det gamla bli till det nya. Bra miljötänk och bra materialval är verkligen något som många människor eftersträvar idag. Inte nog med att du gör miljön en tjänst, du spar även pengar på att återanvända och tänka smartare. Det finns såklart människor som är väldigt spontana och vill göra förändringar ganska frekvent. Det är såklart inget fel på det heller, men istället för att kasta möbler eller andra föremål som inte ska användas längre, försök att få det sålt eller skänk till välgörenhet genom dessa byggföretag. 

Ibland kanske man tror att det behövs en jättestor renovering när det egentligen kanske inte alls behövs. I många fall kan det göra stor skillnad om man till exempel byter köksluckor till en annan färg och design, eller målar väggarna i sovrummet. Försök göra en visuell bedömning och starta inte flera projekt samtidigt om du är osäker. Kanske räcker det med en liten uppfräschning i köket? 

Ett till tips om du har trägolv är att slipa dem. Har dem aldrig slipast förut så kommer resultatet bli jättesnyggt. Speciellt om man är ute efter ett mer unikt gammalt utseende på sina golv. 

Försök också att tänka långsiktigt. Planerar du att bo i bostaden för alltid eller ska du vid något tillfälle kanske sälja? Det kan vara smart att välja ganska neutrala färger om man vet om att det kan bli en eventuell försäljning i framtiden. 

Om vi fortsätter ur miljöperspektivet så är det även viktigt att komma ihåg avfallet. Alla har kanske inte möjlighet till att hantera det på rätt sätt, men dem som kan bör försöka se till att avfallet sorteras rätt så det kan återanvändas. Tänk också på att hitta material och varor lokalt, eller åtminstonde i Sverige – snickarenigöteborg.se. Det går även att hitta produkter på blocket eller tradera, produkter som någon annan inte har nytta av längre. Till exempel tapet, färg eller liknande.  Att välja miljömärkta produkter som Svanen kommer bara ge ditt hem längre kvalité och hållbarhet. För att vara snällare mot din plånbok så är det även en bra idé att investera i vitvaror med låg eneriförbrukning. Har du väldigt stora planer och till exempel vill ändra på en planlösning, så kan det vara en bra idé att boka en konsultation med en arkitekt. Det kanske låter dyrt, men se det som en investering och besparing. Bara en timme med en arkitekt kanske kan ge dig en livslång inspiration.