Ett alternativ till dyr klottersanering

Skillnad på klotter och graffiti

Många graffitimålare tycker också att klotter är helt onödigt och att det bara är något som ger konstformen ett dåligt rykte. Det är ju synd att samhället i stort tycker att ett klotter och en välgjord graffitimålning är samma sak.

Ett sätt att stoppa klotter

Vissa fastighetsägare och verksamheter har testat ett sätt att stoppa klotter – som inte har att göra med övervakning eller högre stängsel för klottersanering i göteborg. De har använt sig av ett riktigt fiffigt knep som man behöver ha lite inblick i graffitin för att förstå. De har nämligen anlitat graffitimålare för att måla fasaden – ett proaktivt sätt att slippa betala för klottersanering Göteborg. Det är nämligen så att när en vägg pryds av en snygg målning så är det ingen som klottrar på den. En snygg målning kan få stå orörd i flera år, medan en tom fasad knappast står orörd längre en än vecka. Så om man inte vill betala för klottersanering Göteborg – kan man istället betala ett mycket lägre pris för att få sin fasad professionellt nerklottrad.

Lite mer om graffitikulturen

Inom graffiti så tävlar man ofta mot varandra, antingen som utövare mot utövare eller crew mot crew. Det handlar om att synas mest, synas snyggast av målaren göteborg med fasadtvätt och att synas på de mest utsatta platserna i staden. Desto farligare eller större risk det är att måla på en plats, desto mer ”cred” får man för det, givet att målningen blir snygg också. Det här är anledningen till att graffitimålare hela tiden klottrar ner andras egendom, det handlar helt enkelt om platsen väggen står på. Det är oftast inget angrepp mot verksamheten som ligger där eller något sådant. Snarare är det så att väggen kanske syns från en tåglinje, busslinje eller något liknande.

Fame

Som graffitimålare är man mån om sitt ”fame” alltså att andra utövare känner till ens namn och respekterar ens stil. Man expanderar sitt fame genom att måla mycket och måla snyggt. Desto vildare plats desto mer cred och desto mer cred desto större fame. En del graffitimålare har blivit erkända konstnärer genom att expandera sitt fame så mycket att till och med allmänheten börjat känna igen namnet. Ett världskänt exempel är Banksy.