Tjänster som målare erbjuder

En målare gör mycket mer än att måla fasader och väggar. De allra flesta firmor idag erbjuder en rad olika tilläggstjänster för kunderna. Som konsument kan antalet och urvalet av tilläggstjänster spela in i valet av firma. Kan man få flera jobb gjorda samtidigt, av samma firma, blir det ofta billigare, precis som när du köper en snabbmatsmeny istället för läsk och hamburgare separat. Här listar vi ett par vanligt förekommande tjänster som målare erbjuder – utöver sin huvudtjänst.

Tapetsering

De allra flesta målare kan erbjuda tapetsering som en tilläggstjänst. DE allra flesta har mycket goda kunskaper och kan arbeta med såväl mönsterpassning och traditionella tapeter som väv och vinyltapeter. Behöver du målning i ett rum och tapetsering i ett annat, är det givetvis smidigt om man kan anlita en och samma firma för detta.

Nybyggnadsmålning

Nybyggnadsmålning är inte riktigt samma sak som underhållsmålning eller vanlig in- eller utvändig målning inför klottersanering i göteborg. Den här tjänsten riktar sig till dem som till exempel har byggt en ny stuga eller hus. Tjänsten är också användbar för dem som har gjort en tillbyggnad (kan räcka med en altan) och vill få jobbet ordentligt utfört redan från början.

Just första målningen är viktig. Ifall jobbet utförs slarvigt första gången lossnar färgen snabbare även framöver. Det här blir dyrt i längden, när ommålning efter ommålning fordras för att hålla huset, stugan eller altanen i ett gott skick.

Vissa anlitar en målare som bara gör en tålig och pålitlig grundmålning för att sedan göra resten av jobbet själv. På så vis klarar man sig ganska billigt undan och behöver inte oroa sig för att färgen ska lossna med täta mellanrum framöver.

Underhållsmålning

En underhållsmålning görs när färgen börjat bli sliten och inte riktigt längre gör huset eller stugan rättvisa. Den här målningen görs främst i syftet att fräscha upp och förlänga färgens livstid. Om man ser till att inspektera ytor vid exempelvis fönster, dörrar och tak kan man vara säker på att färgen håller under många, många år framöver.

Allehanda byggtjänster

En del målare har ett mycket brett kontaktnät och kan erbjuda sina kunder många olika typer av tjänster, ofta inom bygg, till ett förmånligt pris. En fördel med det här är att man som kund slipper göra efterforskningar på nya firmor att anlita för exempelvis en snickare eller en elektriker. Den tid det tar att faktiskt hitta en ny firma som går att lita på är inte att underskatta.