Vilken typ av digital marknadsföring är bäst för ditt företag 2018?

Dem flesta företagare vet att det är viktigt att synas på webben om man vill överleva i dagens företagsklimat. Självfallet finns det fortfarande vissa verksamheter som lever mer på sitt läge eller ett inarbetat rykte men i det stora hela har digital marknadsföring blivit viktigare och viktigare. Är man inte helt insatt i webb och allt som hör där till kan det dock kännas som en snårig djungel att ge sig in i. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de vanligaste marknadsföringskanalerna och vilka företag som drar mest nytta av dem.

SEO (search engine optimization) och SEM (search engine marketing)

Om du använt en dator eller smartphone de senaste 15 åren så har du garanterat använt Google. Det är den överlägset mest använda sökmotorn och den har nästan blivit synonym med internet på senare år. Man använder Google för att söka efter allt man kan tänka sig, nya skor, vägbeskrivning till tandläkaren och svar på livets frågor. Det har även blivit en stor marknadsföringskanal för många stora och små företag. Man kan synas på Google genom betalda annonser (SEM) eller i det organiska sökresultatet (SEO).

En av de mest effektiva kanalerna för många företag

Att synas högt upp i sökresultaten genererar stora mängder besökare till ens hemsida och har man då en hemsida som konverterar besökare till köpare så är en topp-position på Google riktigt lönsamt.

Social media marketing

Att använda sig av sociala medier för att få ut sitt budskap har också blivit ett vanligt sätt för företag att skapa en relation med sina potentiella kunder. Man kan göra detta antingen med ett inhouse-team eller genom att anlita skribenter och influencers som har erfarenhet och auktoritet inom branschen. Den här metoden tenderar till att vara mer användbar för företag som redan har en stark ”story” och som arbetar med att skapa en relation till sina kunder.

Content marketing

Fortfarande ett av de mindre kända sätten att skapa köplust hos potentiella kunder men troligtvis det starkaste. Tillsammans med sociala media marketing är content marketing något som bygger tillit och stärker relationen mellan ditt företag och kunderna.

En bra webbyrå kan hjälpa dig vidare

Ta kontakt med en webbyrå och diskutera vad du vill få ut av din digitala marknadsföring, de flesta webbyråer har bra koll på de olika kanalerna och kan guida dig till det mest effektiva alternativet.